Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

New Day..New Hope..

Khamis, 31 Disember 2009
2009 was completed..say gud bye to him...now,i have to do revision and new vision..by the day 01.01.2010,friday..Syukran!..Allah must know what i was thinking now..I try to find true life..true journey with the wisdom and patient..i have my responsibility and very firmed to stand by myself...Sometime we forget when the environment was change..Anything in my life is not likes movie,drama and theatre..It's about myself..i try to find my root and the my ground..Thankfull to Allah..i still happy with rezeki and gud healthy as well as i'm today.. video

U're Welcome 2010

Rabu, 30 Disember 2009
Allhamdulillah..Just for several hours we're going to 2010..Wow!..For the 2009 i have achieved the target and dreamed..And this new year,i was thinking for along term strategic. I will became as husband,student and also architect at the same time. I needs for accumulate budget and planning,also concern about my financial..'Jangan jadi Hamba Duit!' means don be money slave..Hopefully,this year to be lucky and fate..As for past last year,i have a lacked of experience in any situation..I will do it the correction for this year,to be better than previous..InyaAllah..

At this moment,i really enjoyed and thankfull to Allah,who give me the oppourtunity for comfort life and sometimes as ordinary human,i have make to many mistake with person who are knowing me. I always forgive for everybody who hurt me at every night before i sleep..and may Allah forgive me..Amin!..

Have you achieved ur dream 2009?...If not,don be sad?..Try again and make sure 2010 will change ur life...

I'm bac to school..

Isnin, 28 Disember 2009
My batch Archi..

Class Album..Actually we're in semester 1 at that moment..


Crit session..too suckk!!

My project model..



Comment by judged likes Japannese Touche..

Just only 7 days i will bac to school when the end of year school holiday..After 2 years graduated for degree studies..Now,im continues my studies in Master..Physical and mental was get ready to be student with 4days classes per weeks..I'm feel challenging and need to spend my time with assignment and lecture classes..



video

Video for realise tension..

My memories...

Ahad, 27 Disember 2009
Joined with SALAM volunteer at Kg Sungai Jang..
Picture before my buddy married..




Only four days we're going to 2010!..unconsciously,we're going to leave 2009..Bye2!!..New inspiration and new dream will drawed in my life..but i never forget the passed memories all along my life...













Budak Sengal!!

Khamis, 24 Disember 2009
The sengal boy..

Jamal who the jiwangg engineer...

Makan time..

Snack plate & cheezy wedges..yum!yum!..

This evening..Fait,Jamal and me have celebrate for the last bachelor party for Fait,who will be married on this Saturday..He was very sengal boy..kakakaka...I would likes to wishes him..Hepi Wedding & Have a good life!!..

Auction!!


Kelebihan Kaedah Lelongan...

i) Penjual menentukan tarikh dan masa jualan.

ii) Lelongan pada masa yang sama ditetapkan membolehkan penjual mengurangkan kos pegangan.

iii)Persekitaran lelongan membangkitkan semangat bersaing di kalangan pembida potensi.

iv)Menetapkan tarikh dan masa tertentu untuk jualan lelongan dapat mendorong pembeli berpotensi untuk mengambil tindakan segera.

v)Jualan lelong menjamin nilai pasaran hartanah seperti ditentukan oleh kuasa pasaran.

iv)Lelongan membolehkan harga dinaikkan secara bebas. Ada ketikanya harga jualan lebih tinggi daripada harga yang diperoleh melalui jualan tradisional.

vii)Apabila pasaran dalam keadaan merosot,jualan lelongan akan memperoleh harga pasaran semasa sebelum kejatuhan nilai harga.

Tips to buy homme

Rabu, 23 Disember 2009


Sebelum membuat keputusan untuk membeli rumah,pembeli perlulah membuat tinjauan. Antaranya:-

Memastikan kedudukan dan kekuatan kewangan syarikat pemaju perumahan. Pembeli dinasihatkan membuat lawatan ke pejabat pemaju bagi memastikan:-

a)Sama ada pemaju mempunyai lesen pemaju perumahan dan jualan yang diluluskan oleh Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT).

b)Menyemak kewangan pemaju pengarah-pengarah syarikat,kunci kira-kira beraudit terakhir syarikat.

1)Membuat lawatan ke tapak atau lokasi projek.

2)Membuat semakan dengan pejabat tanah mengenai hakmilik,nombor lot,jenis penggunaan tanah,sekatan kepentingan,pegangan tanah sama ada kekal atau pajakan.

3)Membuat perkiraan dengan teliti kedudukan kewangan sendiri seperti kelayakan mendapat pinjaman.

4)Memberi pertimbangan sewajarnya kepada insurans pelindungan bagi jumlah pinjaman.

5)Pembeli dinasihatkan jangan terpengaruh dengan rumah contoh atau lakaran rekabentuk rumah,mengamalkan sikap tidak tidak apa atau terpengaruh dengan situasi berebut-rebut untuk mendaftar. Keadaan-keadaan ini akan menyebabkan keputusan yang dibuat tidak tepat.

6)Sekiranya bakal pembeli mempunyai keraguan sama ada mengenai pemaju projek dan sebagainya sila hubungi Bahagian Pelesenan dan Khidmat Nasihat,Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan.

Langkawi Tour

Sabtu, 19 Disember 2009
Please stand on my hand lov eagle..


Rombongan cik Kiah..From left..Shah,Nana,Me,Zana,Azmi & inside coaster Alisha..


Dress of the day...Cute bangat!!...


Looked so tired...


Waiting my ordering at restaurant...

Langkawi storey...

We're ready to fly...
Alisha and her mom's

Horeyyy..Jump for hapiness

Picture at the floating bridge..

Nightlife at Pantai Cenang...

Salamzz..Lame tak bersiaran..tapi aku mencari true story untuk dikongsi bersama..Sape-sape boleh dapat manfaat apabila baca massage aku ni..Bukan omong-omong kosong ya ibu-ibu jugak bapak-bapak..Aku baru pulang dari Langkawi..Bandaraya Pelancongan...Aku memang sudah lama mendengar keistimewaan Langkawi especially barang-barang bebas cukainya...Keindahan pulau nya juga dikatakan antara yang tercantek di dunia..

Hari Khamis 17Disember seperti yang dirancang..aku,Nana (adik aku),Shah (adik ipar aku),Zana (kawan Nana),Azmi (hubby Zana) & si comel Alisha (Zana & Azmi daugther's)..Seawal 5 pagi kami bertolak dengan menaiki satu kereta ke LCCT..Aku memang tak boleh tidur malam tu, sebab sakit kaki aku yang terseliuh aritu, aku sapu ubat dari Indonesia memang rasa semacam..huhuhu..Mengantuk yang amat..Sampai kt LCCT kami terus ambil boarding pass..Kaki aku rasa pedih semacam..Nak tak nak kene jalan jugak ke flight yang agak jauh dari boarding area..Memang penuh la dalam flight..Tetiba terdengar suara baby menangis..Sah!Suara geng rombongan cik Kiah aku..Suara Alisha..Memang kuat la dia menangis dan lama pulak tu..cian lak aku tengok..tapi aku lagi emo sebab kaki aku kebas semacam sebab seat AK331 sempit mey..

Perjalanan menaiki flight hanya 45minit sahaja..Sampai di langkawi airport..Kami terus menaiki kereta sewa nissan sentra warna hitam metalik...Pusing-pusing sat kt Pekan Kuah..breakfast dulu..Perjalananan diteruskan..Tak di sangka tetiba tayar kereta pancit & pecah..Mengucap panjang aku...Huhuhuhu..Kami sume keletihan & tayar pulak pancit..Nasib baik ada tayar spare so boleh ganti..Setengah jam gak la..Hotel kami terletak di Pantai Cenang..Nama hotel tu..Nadias Inn Comfort..xberapa confort untuk family trip..huhuhu..tapi ok la untuk backpacker macam aku..

Sampai kat hotel..terus terlelap..kol 6ptg baru aku bangun..itu pun lepak kat bilik je tengok final football Asian Games Malaysia vs Vietnam..The result Malaysia win with agreget 1-0..So touching when our country be the winner..Malam kami keluar g makan kat tepi pantai..Pekena chicken chop yang boleh tahan la rasenya..sembang-sembang untuk rancang perjalanan untuk esok..Lepas makan diorang semua balik hotel..Aku merayap kat sekitar gerai-gerai Pantai Cenang..Syok gak suasana malam..Aku lebih suka jalan sorang-sorang sebab tak suka sangat nak tunggu orang & tak selesa orang tunggu aku..Sebab aku ni cerewet bila nak beli barang..Kadang-kadang sampai kat kaunter boleh cancel..


I have bought one shirt for wearing tomorrow..The hawaian shirt with soft pattern design..Balik hotel aku rehat sekejap selepas itu terus boooooooooommmm..zzzzzzzzzzzzzzzz


Hari Jumaat,kami memulakan perjalanan dengan breakfast kedai mamak depan hotel dan terus ke destinasi naik cable car..Sampai sahaja di lokasi aku tengok ramai betul orang beratur..Beratur hampir 30 minit baru dapat naik cable car..Ya Allah!!..memang gayat la..Laju,cerun dan tinggi macam jantung aku tetinggal je kat bumi..Aku naik bersama Zana,Azmi dan Alisha..Alisha paling rileks & sempoiii je...macam takde perasaan...huhuhu..Sempat menikmati pemandangan dari aras 5000kaki dari paras laut & melalui jambatan gantung yang very nightmare..


Lokasi seterusnya aku n geng2 cik Kiah ke Makam Mahsuri..Lagenda Langkawi yang terkenal..tak perlu la aku cerita korang pun tau cerita diakan..Snap-snap gambar kat rumah Mahsuri & kawasan sekitar selepas tu terus ke Pantai Rumbia..tapi hujan turun dengan lebat & tukar plan destinasi...So kami terus ke Langkawi Idaman Suri..sesuai dengan nama tempat membeli belah golongan suri rumah..Pinggan mangkuk,peralatan rumah semua pada harga yang ok kot..aku pun tak tau la,tak pernah survey pun...IKEA memang aku survey giler2..kikikiki...

Lepas tu,kami singgah di Pekan Kuah sekali lagi,sempat la beli coklat di Perniagaan Haji Ismail Group..Boleh tahan murah & ada yang mahal jugak..Coklat Daim,Bueno and entah apa-apa lagi..Memang terasa letih jugak..Snap gambar di Tugu Helang..Kami banyak menghabiskan waktu dengan menikmati pemandangan di dalam kereta dan berada di shopping complex bila cuaca panas..kakakaka...Seterusnya singgah Makan Malam di Restoran Hj Ismail..Boleh tahan jugak sedap..Puas hati..Memang aku rekemen lah sapa yang nak makan kat situ..

Abis makan aku pusing-pusing di sekitar Pantai Cenang sekali lagi..Geng-geng Cik Kiah balik hotel sebab keletihan..Puas berpusing tengok suasana malam yang riuh rendah dengan pelancong luar memang menarik perhatian aku..Balik hotel kemas barang untuk pulang check out and terusss booooommmmm..zzzzz

Pagi hari yang tenang..Aku,Nana and Shah..Pergi ke tepi pantai untuk mandi tapi aku tak mandi la...rasa tak selesa nak mandi sebab aku selesa mandi di hotel je..Tepat pukul 12am terus check out..Barang-barang ada yang kami letak di airport..sempat makan di restoren depan The Zone,lepas kekeyangan terus pergi main bowling di Jeti..Susah betul nak cari parking..Pening dah kepala kami pusing-pusing cari parking..Aku memang tak larat nak main sebab kaki tak berapa baik lagi..Lepas main bowling terus pergi Langkawi Parade..Destinasi terakhir kami...

Tepat jam 7pm...Kami sampai di airport...Kereta sewa pun kami sudah serah pada owner..Nak jadi cerita...Semasa kat airport macam semua ok...tapi masa di kaunter..Staf AirAsia bertanya kandungan Nana..So Nana bagitahu 7bulan..Diorang mintak surat doktor untuk pengesahan..Nana memang xde surat doktor..Masa kat LCCT ada form yang perlu diisi sebab tiada surat doktor..walau bagaimanapun kat Langkawi Airport..memang perlukan surat doktor..Staf Air Asia tak benarkan selagi tak dapat surat pengesahan doktor..Apalagi kalut cari klinik..3 kali pusing cari klinik terdekat semua tutup...

Flight delay jam 9.00pm daripada waktu asal 8.00pm..Hampir jam 9.00pm..Memang saat menggentirkan...Nana & Shah akhirnya tak dapat naik flight 9.00pm..Aku,Zana,Azmi & Alisha je yang naik flight..kelam kabut la masa tu..memang kalut giler..siap ada barang yang tak lepas sebab ada pisau dalam set pinggan mangkuk..aku pulak tertinggal barang sampai staf Air Asia hantar dalam flight..Kami orang terakhir naik flight..hihihihi...Gentir betul masa tu..Semua orang dalam flight tengok kami kelam kabut..hihihihihi..

Dengan bantuan rakan Azmi..Nana & Shah dapat jugak surat doktor..So diorang naik flight pukul 11.20 malam..kami selamat sampai di KL jam 10.30..Kereta pun kawan Zana dah hantar ke airport..Budget2 barang tak boleh letak dalam bonet..Aku singgah rumah Pza hantar barang..Lepas tu ambil Nana & Shah jam 1.30am..Kami terus pulang ke Tgm dalam pukul 3 lebih..Huh!!

Memang pengalaman yang mencabar dan penuh debaran di saat-saat akhir untuk kami pulang ke KL..huhuhuhu..Pelbagai masalah yang memberikan kami experience yang sangat bermakna dan mencabar sekali dalam hidup aku berada di airport Langkawi...hihihihi

Lips..

Selasa, 15 Disember 2009
Mana mak budak ni..Cian aku tengok..Mengantuk dah ni..itu bukan stokin sayang..itu sarung tangan..

Comelnye..Sapa pedajal kat budak ni..tengok bibir dia..ala2 Angelina Jolie..Seksi bangat..

Teringat masa injet BCG..Tapi yang ni lagi ganazz..cara cucuk jarum pun menakutkan..GAGAGAGA

Aduhh..Kakiku injured lagi lepas lawan badminton jabatan aritu..Kene rest 2 weeks..xle jln laju2 lagi..sbb aku manusia jenis jalan laju..siapa yang ikut aku g shoping mesti terasa sakit hati giler agaknya la..kecuali jalan ngan mak aku..kene jalan slow2..bukan apa..nanti mak aku tak tahu nak cari aku kat mane..Silap-silap tak nak ikut aku gi jalan nanti..kikikiki..Teruk dah kaki aku ni..Silap aku gak...tak urut cepat masa injured...Malam tu aku main ngan beregu dalam group gak..Tersilap langkah masa nak ambil servis terus 'terpeleot' or terkehel..Kaki kiri aku start problem masa main bola kat sekolah..Masa tu aku duduk hostel..so ade pertandingan lawan bola..so aku join la untuk dorm..Bila main..aku tak terperasan ada lubang kat padang tu..entah macamane kaki aku termasuk dalam lubang tu..kecik je lubang tu..aku tak perasan sebab aku tengok bola je..masa kene tu memang sakit giler la..aku ingatkan patah..tapi terseliuh teruk la...Apa lagi..Naik ambulans la gie hospital..

Siap x-ray and bagi ubat lagi..so far ok..tak ade patah riuk ke..Aku rasa sakit yang amat..Nak balik kampung je rasa masa tu..Paling seksa bila time nak g makan or prep..Dorm aku paling hujung dunia..So nak tak nak..terpaksa la jalan jugak..sebab warden aku garang gilerrr..siap bawak rotan suruh gie study prep..Masa tu kawan2 je tolong urut...Iskh2..Mula-mula ok..Tapi bila nak g sport memang out of service la..

2 tahun lepas..Aku kene langgar lak dengan student..Masa tu aku naik motor balik dari kerja..Lepas tu,nak jadi cerita..aku follow student yang nak memotong kereta dari kanan..so aku follow masa dia potong..lambat sangat memotong..aku cuba potong student tu dengan menunggang lebih ke kanan..Tetiba mamat tu kekanan gak..so apa lagi..terkene kaki kiri aku ni..Luka lama berdarah kembali..Huhuhu..

Yang latest ni paling teruk sampai terpaksa ambil EL sebab aku sudah tak tahan sangat lepas pergi mengurut kampung..Wak tu memang terror urut..tapi memang sakit giler la..huhuhuh..sambil mengetap bibir aku yang seksi ni bila dia start urut sebab kalo aku jerit nanti..1 kampung boleh dengar..Lepas tu,siap lap dengan tuala suam2 panas kat bahagian yang biru tu..memang aku menjerit gak lak..tak larat nak gigit bibir aku ni..huhuhuhu...

The moral of storey..Jangan ambil mudah bila terseliuh..Cepat-cepat pergi g klinik & mengurut..Citer ni lari ckit dari tajuk sebenar..kakaka..Kalo ambil BM paper July ni..mau tak lepas aku..kakakaka

How to buy handphone...

Isnin, 14 Disember 2009

Sebelum membeli:

1.Kenalpasti lokasi pembelian yang menyakinkan.
2.Rancang perbelanjaan mengikut kemampuan.
3.Mencari maklumat dan mengenalpasti ciri-ciri handphone yang diimpikan.

Semasa membeli:
1.Membuat tawar menawar dan perbandingan harga terlebih dahulu.
2.Jangan memberitahu bulat-bulat.
3.Fahami jaminan (warranty) yang diberikan:-
a)Jenis jaminan (jaminan kedai atau pengeluar).
b)Tempoh jaminan
c)jaminan meliputi:LCD,Speaker,Software,Bateri atau kesemua set lengkap.
4.Kenal pasti telefon tersebut sama ada set asli (original)/set AP.
5.Pastikan telefon bimbit dapat berfungsi dengan baik.
6.Pastikan terdapat cop sirim,sticker 'void',barcode dan tarikh dikilangkan.
7.Periksa nombor E-MEI yang terdapat

PERfect!! SEMpurna

Jumaat, 11 Disember 2009

The best showcase of year 2009 i saw at malaysian televisyen but stil indonesian song..Malaysian lacks of beautiful melody..Please keep it up!!..

Reads and understand the beautiful lyrics below:

Kau begitu sempurna..

Dimataku Kau begitu Indah..

Ku mengharap dirimu & Selalu memujamu..

Di setiap langkah mu..

Ku kan selalu fikirkan dirimu..

Tak dapat ku bayangkan..

Hidupku tanpa cintaMu..

Chorus:

Jangan lah kau tinggalkan diriku..

Takkan mampu menghadapi semua..

Hanya bersamaku..

Ku akan bisa..

Kau adalah Darahku..

Kau adalah Jantungku..

Kau adalah Hidupku..

Lengkapi diriku..

Oh Sayang!!..

Ku tahu kau begitu!..

SEMPURNA...SEMPURNA...

Kau gengam tanganku..

Saat diriku lemah & terjatuh..

Kau isikan kata,hapuskan semua sesalku..

video

IKEA>IKEA>IKEA

Khamis, 10 Disember 2009
Ikea..The world of ideas..That slogan was attracted me to come every week to shopping there..
This December is more interesting at ikea..More opportunity to buy at the lowest price..but still higher for me..Here i want to sharing with IKEA advertisment..Just have fun!!

video

video video

Departure

Selasa, 8 Disember 2009

Forever go away..best bangat citer movie nie..Aku melanggan Astro box office sebab aku rasa tak larat nak tengok movie tiada kualiti & tiada jiwa...Departure merupakan japanese movie yang mengangkat erti kemanusiaan sejagat. Mengisahkan seorang lebih kurang seusia dengan aku mencari pekerjaan selepas menghabiskan pengajian di universiti..Mengambil kursus seni muzik beliau bekerja di salah sebuah band muzik..Beliau berperanan sebagai pemain cello..Walau bagaimanapun beliau di buang kerja kerana company tidak memerlukan perkhidmatan beliau lagi..

So beliau decide balik Yamagata tempat kelahiran beliau bersama gal fren beliau..Semasa berpindah ke sana..Semasa berpindah dan mencari peluang kerja..Pada pagi yang hening beliau telah terlihat di akhbar sebuah agensi yang menawarkan pekerjaan yang tidak memerlukan pengalaman..Pada peringkat awal,beliau menyangkakan kerja sebagai pemandu pelancong sebab tajuk iklan offer kerja adalah Go Away di agensi NK...Selepas melihat tawaran menarik tersebut,beliau serta merta pergi ke agensi tersebut...

Terperanjat Nila la bila tgk rupa2nye agensi tersebut adalah syarikat menguruskan jenazah orang Jepun..GAGAGAGAGA...Dia terpaksa menerima tawaran atas desakan hidup...Sepanjang beliau bekerja di agensi NK tersebut..Banyak masalah yang dihadapi termasuk awek dia melarikan diri kerana beliau merahsiakan pekerjaan beliau..Bagaimanapun akhirnya,awek dia kembali dan mereka berkahwin..

Sepanjang bekerja sebagai pengurus jenazah profesional beliau melalui liku-liku kehidupan yang mencabar dan pada masa yang sama banyak pengajaran yang beliau pelajari mengenai erti kehidupan..Yang paling touching ending dia,dimana beliau akhirnya menerima surat tentang pemergiaan bapanya yang telah 30 tahun tidak bertemu..Pada mulanya,beliau enggan berjumpa atas rayuan isteri dan bos & pekerja agensi NK beliau telah ke telah pergi melawat bapanya..

Pada peringkat awal beliau tidak mengingat wajah ayahnya,ada agensi lain yang menguruskan jenazah tapi tidak profesional macam dia buat...Akhirnya beliau sendiri melakukannya untuk ayah beliau..Orang jepun akan merias mayat dengan penuh adat kerana tidak mahu mengaibkan famili..masa beliau merias ayahnya..baru dia teringat wajah ayahnya dan di tangan mayat bapanya tergenggam erat batu yang masih disimpan ayahnya semasa sama-sama bermain di tepi sungai waktu kecil dl....

Menitis air mata kejantanan mamat tu..Sadis la citer ni...Semua orang akan menghadapi saat-saat kematian..Pemergian yang abadi...Filem yang diminati juga oleh arwah Yasmin Ahmad..

2 cousins

Isnin, 7 Disember 2009
From left Umairah,Ika and the hero Aqil
Play as ur own haus..HEHEHE


Friendly n enjoy bertemu 2 pupu..


Don waste ur time to catch the fish..huhuhuhu


Beautiful pairs of eye




Mase dok tgk makcik aku..sempat jugak aku snap my nephew yang hyper activ nie..tak kira rumah dia ke,rumah atuk dia ke,rumah orang ke,dia buat macam rumah dia jugak...HAHAHAHA..


20 tahun lagi,diorang boleh tengok gambar ni semula dalam blog Baba k..Sekarang ni ko main games je ko reti..especially games ikan & counter strike je..Nanti dah sekolah pandai2 macam Baba..HEHEHE..Korang baca k & tengok gambar cute meut korang..ye Aqil,Ika,Umairah,sorang lagi aku tak ingat nama anak buah aku ni..oooo..Damia..mata dia comel bangat..kikikiki

Poll

Ahad, 6 Disember 2009
Skill Cikgu Aidi..Memukau awek nyee..HEHEHEH

Gud trial..HAHAHA

Memang ketara la hidung mancung and muncung mulut aku tu..HAHAHA


Alamak Aidi..Bola terbang la..HAHAHAHA

Awek Aidi pun nak try jugak...Siap tunjuk ajar lagi..Kikikiki


AHAH!!..Games baru!..Cikgu Aidi ajar..kikikiki...Salammmmm....weken ni memang memang aku fullfill abis dengan xtiviti yang menyihatkan otak aku...Perancangan pertama aku melihat makcik aku sakit...Sedih gak tgk keadaan dia..Orangnya memang rajin ke dapur..sekarang ni just duduk atas katil je..Sedih la..Aku bwk 1x adik2 aku & nephew 1x..Selepas itu,aku berehat jap sebab petang nanti dah janji dengan Aidi..Opismate aku yang aku anggap kawan baik gilerr aku ni..Sempoi je orangnya..Masa keje kt PRA Architect dia lah asisstant aku yang paling berjaya..Senang untuk berurusan and kami mcm sekepala je..HAHAHAHA..


Aku dah lama betul tak jumpa..so aku decide selepas tak dapat jumpa Khairy kawan ym aku..Janji pukul 5 ptg jumpa kat rumah dia..So aku terus memandu menuju ke Sentul..sampai kat rumah dia..Aku tgk tiada Aida..Aku cal no dia bagi..Laaaa...Salah nombor..nak tak nak aku tunggu dalam 1/2jam..tapi dia tak muncul2...aku belah la g Mutiara Damansara..Lepak2 & seluar untuk kegunaan harian..lepas maghrib..Aidi cal..Nasib baik la aku tak balik ke Tgm..Aidi! ko memang pelupa tahap cipan..HAHAHAHA...boleh siap pergi the Mall,lepak2 main poll pastu minum2 kat starbucks dengan budak2 opis dia..Aduh!!!!...Gerammmm aku dengan budak ni..


Nak jadi cerita,kalo ikut hati...aku malas nk balik KL..tapi disebabkan kawan rapat,aku gagah jugak balik KL ikut Sprint Highway..so sampai Sentul..Mamat ni buat muka kesian & gelak2..Nak aje aku buat daging masak kicap pedas budak sekor ni..Huhuhuhu..Aku tak larat nak kuar..layan la citer Idola Kecil di TV9 sebab umah dia tiada Astro & siaran lain line tak clear..Aku jarang tengok siottt..Best gak budak-budak ni menyanyi..Tema Mengenang Sudirman jadi taruhan..Layan la..Ending dia sedih jugak sebab sorang peserta budak cina ini meminta untuk keluar dari pertandingan dengan menggantikan budak perempuan yang kurang undiannya,melalak-lalak la diorang ni..Sedih gak aku tgk..Huhuhuhu...bab kawan2 yang setia ni memang aku touching la..Budak-budak lagi la sangat-sangat menghargai erti persahabatan..Suci hati diorang ni..

Lepas abis reality tv..Aidi ajak makan kt Mali Setapak..Aku pun follow je la..Yang best aku naik jip Kia dia..Stylo beb!!..Sambil dengar lagu2 jazz..Wow!!!layan beb..Aku suka bangat..memecah hening malam melalui jalan dalam Taman Dato Senu,Pasar Besar Gombok,Plaza Idaman p2 tembus ke Danau Kota Setapak..Aku xreti sangat jalan ni..yang pasti sume orang tgk kitaorang yang stylo ni..Kikikiki...

Sampai saja,cari parking celah-celah rumah orang p2 terus bergerak tengok barang-barang jualan menuju ke Mali Cafe..Layan beb..Char Kueh Tiow Special dia ni!!..Kali kedua aku makan memang kene la selera aku..Sebelum ni makan kt Taman Bunga Raya..Walaweeee...sampai ke halkum rasenya...HAHAHAHA...so lepas makan tawaf2 kejap tengok barang,tengok orang shoping tengah-tengah malam..KL xpernah sunyi..Kalo Tgm ni..dh sampai angkasa raya dah ni..Kul 1 aku gerak balik terusssss BOOOOOOOOOOMMMMM...kikiki..

Pagi Ahad is lazy morning..Aku bangun lewat..Mandi siap-siap..Aidi nak ambil awek dia kt Selayang..Aku cau dulu g the Curve..Kami janji jumpa kt sana nak tengok wayang Ninja Assassin..Tajuk pun sudah ganas beb!!...Kol 12.30am,Aidi sampai...dia belanja tengok wayang,p2 main poll kejap..Aku memang tak reti la beb..Cikgu Aidi mengajar aku main..Dulu dia ajar aku swim masa duduk kat Bukit Antarabangsa dengan rumah Wardina Safia..Puas gak dia ajar..Last-last bole la aku swim sikit-sikit..Aidi ajar la aku dengan awek dia ni..Kikikiki..lawak siot tapi boleh la isi masa sebelum tengok wayang..Lama-lama terror gak aku..Bole la ajak Aidi datang main kat The Curve..Gian siottt...jam 12.55pm..kami masuk panggung..Start citer lakonan Rain,A-Z memancut-mancut darah keluar..GAGAGAGAGAGA...Syok gak sampai tekak aku geli tengok darah banyak-banyak ni..Label 18SG memang sesuai bangat..

Abis wayang..Aku pun say gud bye kat Aidi and aweknyee...Aidi pun nak antar awek dia balik..Seharian bersama Cikgu Aidi memang i'm feel he the gud fren..

Esprit

Jumaat, 4 Disember 2009
Taraaaa!!..Welcome bac!!,,

Skinhead boy with esprit..i wears for my history of day...




Finally after 3weeks i got back my beloved esprit watch..I bought 2007 for memory my 1st salary workin' after degree..hulaweeeee...syg gilerr aku jam ni..I just find at Plaza Masalam,Shah Alam after walk around and window shopping..The watch likes looking at me,HAHAHAHA..so i just realized and walk very near at showcase gallery..And i saw it very nice and beautiful..when i saw the price..not bad la..but it have 15% less..the salesgirl said..From the top of my hand the watch so suitable and i felt confident to wearing..The design elegant and minimalism..simple & not too much with decoration..It looked likes a sensation girl behind me at the bar...HAHAHAHA...Since i wearing,2 times i have to change the appearance glass,my watch was fall at floor and the glass was broken..i'm so careless about that..and the situation make me careful..I'm not material man but i'm designer of matter..to be honest everything belong with me, i have saw myself..Really?..Pls looked back ur wordrobe,u will know who you're...

Let's to Ban Lee Watch dealer at Tg Malim,you are really enjoy with well behaved service and honest to adviced client..I'm so happy with esprit are totally back to nature at my lefthanded..

1st December

Selasa, 1 Disember 2009
Detik 1 disember..sekejap je kan dah nak abis 2009...Aku rasa begitu pantas masa berlalu..Sedar tak sedar..aku telah melalui perubahan dalam hidup aku..Akan aku hargai segalanya..Sebab aku tahu..aku perlu menghadapi hari-hari kemudian..masa terus berlalu..aku sedar & menghargai masa-masa itu...fuart