Home | Posts RSS | Comments RSS | Login

Besday Boy..

Isnin, 30 November 2009
Here appear my lucky number...


Besday boy potong kek maaa...Thanks to Nana & Shah..I'm so appreciate...




Souveniar dari Bandung..yang penting freeze magnet dari sana k..HEHEHE


Gifted dari Si Dia..Thanks you my dear..



Hadiah reunion dari Kamarul..Dia ingat nak bagi kawan2 yang ada family..kikiki




Aku besday boy la arini ni..Alhamdulillah..Usia pun mencecah angka yang membanggakan..HEHEHE...Tak sangka pulak dah tua-tua dapat hadiah lagi..Lagi best ade family dinner..ngan adik-adik aku..Nana,Shah,Endon & Tipah..I'm so happy!!..Thanks a lot dengan walnut cake secret recipes..Itu lah kemuncak my birthday..InyaAllah,semoga Allah memberkati kepada rakan-rakan yang wish kat aku..Untuk Si Dia..Thanks for ur gifted..Also to Syawal & Fauzun bagi souvenior dari Bandung deh!..Tahun ini aku rasa meriah & happy dengan orang-orang yang menyayangi diriku..

Reunion Sekolah Menengah Raja Muda..

Ahad, 29 November 2009
Ucapan welcoming dari Pengerusi Kelab...HEHEHE

Wah!!..Hadiah sapa ni..gabak gilerr sehh..

Kaum ayah & ibu..Kawan-kawan ku yang berkeluarga..


Oii..beratur betul-betul la..HEHEHE



Inilah Batch aku Sekolah Menengah Raja Muda,Parit Jawa,Muar




Salamm...Raya ke-3 Aidiladha tahun ini amat bermakna pada diriku..Satu majlis perjumpaan bekas pelajar-pelajar Sekolah Menengah Raja Muda (SMRM) telah diadakan di Balairaya Parit Jawa,Muar,Johor...Aku pun diberitahu last-last minute oleh kawanku Dahlan..Bior beno!..Memang sudah lama tak bertemu diorang..Aku keluar SMRM tahun 1993,selepas menerima tawaran memasuki Vokey..16 tahun yang lalu..Huyoooooooooo!!lame giler...

Memang kira sejarah la dalam hidup aku dan kawan-kawan yang lain dan firstime aku menjejakkan kaki ke balairaya tu,dulu tapak tadika aku belajar..HEHEHE..lama giler..esok aku akan mencecah 31 tahun..Kalo Dahlan tak bagitau aku mesti aku tak tahu langsung..Maklum la,no contact memang aku tak ada disebabkan aku merantau hampir 10 tahun di tempat orang..kalau ada pun dalam 2-3 orang..

Tepat jam 10.30 pagi,aku terus bergerak ke balairaya yang dijanjikan..Dahlan tak dapat datang,terpaksa kerja on call..Frust gak aku..uhuhuh...Orang pertama yang aku jumpa Azhar Maiden..Orang tua dia bisnes roti canai..tapi sekarang tak tahu la..Dia pun merantau kerja TLDM di Lumut..Sembang-sembang kat luar aku jumpa Iskandar,Hanapiah,Ishak,Fazli,Suhaimi dan Ais..Ada yang aku tak hingat nama diorang..Sori la kawan2 ram dah kurang...HAHAHA..

Rakan wanita yang aku ingat..Norita,Mahani,Zuria,Azi,Ina,Sa'adiah,Mazlina,Rozana itu je..yang lain-lain aku ingat-ingat lupa..Ye la kan..lama betul la..Kebanyakan sudah pun berumahtangga dan mempunyai anak 2-3 orang..Alhamdulillah..Aku pun merangkap jadi juru kamera memandangkan aku bawak DSLR aku ke kampung...Sakan la aku amik..Sebab itu la hari paling bersejarah kami tertemu semula..Kebanyakan kawan-kawan aku kenal sejak dari tadika sampai sekolah menengah..Dari kecil sampai la ke usia sekarang..

Bila jumpa,sudah rasa macam dalam kelas je..HAHAHA...Riuh Rendah..masing-masing hendak bercerita perkembangan hidup..Cepat betul masa berlalu..2 jam tak terasa sangat...Majlis dimulakan dengan ucapan Pengerusi Majlis iaitu Cikgu Hanapiah..Dulu star kat sekolah sebab budak sport..Ucapan yang amat bermakna kepada kami semua..Thanks a lot Cikgu!!..Kami diwajibkan untuk membayar RM10.00 untuk jamuan yang AJK sediakan iaitu..Mahani,Zuria and Norita...Diorang ni memang kawan rapat sejak sekolah rendah lagi..Nasi Lemak,Roti Jala,Kueh-mueh dan macam-macam..Aku tak larat nak makan..Jamah la jugak sambil bersembang dengan kawan..

Kawan rapatku Hafiz baru sampai membawa baby..Sejak kawin memang aku pun jarang contact dia sebab sibuk dengan kerja and hidup..Kami pun mengajak beliau join the group makan..Tak sempat jamah ada je cerita nak sembang..aku sempat la ambil gambar kawan-kawan dan masukkan dalam facebook untuk diorang tengok hari bersejarah ini di kemudian hari..HEHEHE..
Nextime boleh jumpa lagi you all k..

Cancer Awareness..

Jumaat, 27 November 2009
Makcik Yah seating at the middle (oren+blue scarf) of table with my mom for celebrate Hari Raya Aidilfitri...


With her famili at Rumah Pakcik Syariff..From left:Pakcik Hussin (her husband),Hanum,Hidayah,Makcik Yah,My mom and Huda..



Salam...This topic i was descripted for public speaking for BEL200 lecturing by Madamme Asha,the Mrs Punjab at English class..Today,i was heard my loving auntie Mak Yah was one of critical patient level 4 for lung cancer. For Aidiladha,she and family are not comeback to hometown..I'm so sad..

She was very kindness auntie since i was child,take care about my studies and always caring of me. Now,she had to struggle for cancer problem..I will visit him this weeks to look her condition. I hope she will be better and have a strong internal spiritual..Ya Allah!!..Please SAVE her!..Amin..

I was stay at her homme at 1st time i'm worked at Kompleks Damai,Kuala Lumpur. She always care my food dishes,accommadition and everything..She always support me likes her son..My heart crying now when i know she have to spend shortest life..I must see her as soon as posibble..She very happy go lucky auntie and she always advised me to confident and success in life. She likes my mom..and I luv her very much..I never forget every word what she said to me before..Ya Allah!! Please forgive him and SAVE him!!..I really love all my parent!!..May U blessed her!..

Aidiladha


Allhamdulillah bersyukur ke hadrat Ilahi..Aku masih diberi peluang sekali lagi untuk merayakan Aidiladha. Walaupun sambutan hari raya Aidiladha ini tidak semeriah Aidilfitri..Seharusnya di sambut meriah..Lagu Aidiladha pun xde kan??..lagu orang pergi haji ade..HEHEHE..


Citer pasal Haji..The most beautiful place in the world..Mekah & Madinah..Seronok kalo g sana..InyaAllah..Ada rezeki nanti memang hendak pergi lagi..The Holy City in the world..Tahun ini sahaja 6 juta umat Islam dari seluruh pelusuk dunia telah menunaikan Haji..Semoga mereka kembali dengan Haji yang marbrur..Amin.. Tahun ini kat kampung tak sure sape buat qurban..Aku jarang balik kampung kalo raya haji ni..Lepak rumah je..Yang penting dapat g sembahyang raya..Pagi tadi selesai sudah menunaikan sembahyang raya..petang ni pergi umah atuk & nenek..Pastu horrey-horrey atau tido je..


Malam ni nak layan citer Nur Kasih episod akhir..Layan siot citer nie..Sebab Adam tu arkitek tapi tak semua arkitek macam tu k u all.. AidilAdha ini memgingatkan kita tentang pengorbanan manusia kepada Tuhan..Skopnya amat luas dan manusia sentiasa diuji dengan pelbagai dugaan yang mendatang..Kesabaran yang tinggi serta keimanan yang teguh dapat membentuk muslim atau muslimah yang berjaya. Aku bukan ustaz pun nak sembang agama dengan korang..Cukup lah untuk muhasabah diri..

My Office

Khamis, 26 November 2009















Arggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....Malasnya nak pindah office..Aku suka bangat duduk dekat bangunan Suluh Budiman..Sebuah bangunan lama sejak 1855..Rekabentuknya pun very old school..Lantai kayu beb!!..Dinding tebal 2 bata..Mana nak dapat bangunan macam ni sekarang??..Cari la kat mana-mana bangunan baru susah nak dapat..sempat jugak aku merakamkan kenangan interior my workstation..HUHUHUHU..I WILL REALLY MISS U...

KONVO SI DIA....HEHEHE

Selasa, 24 November 2009
Hi..It me..Miss Graduatee!!

Si Dia with her best fren..

Me and Si Dia..



From left: Me,Si Dia and her mom..

I'm so happyy....kuci2!!!

Salam..Arini aku ambik cuti sebab si dia konvo..keje??..Aku tinggalkan kejap..Aku dah tinggalkan wasiat mana yang patut untuk staf-staf aku uruskan..Kerja still on going..Aku terus melangkah keluar dari rumah..Semua persiapan telah dibuat termasuk untuk menguruskan yuran pelajaran bagi Pembiayaian Pendidikan KWSP & settlekan bil2..

Cuaca agak mendung & hujan renyai-renyai membasahi jalan..Aku tak berapa familiar dengan Putrajaya..tapi bole la,tibai je la..Sampai di PICC aku message si dia..Rupa-rupa sudah tukar tempat di Perbadanan Putrajaya..

Majlis agak sederhana dan aku mengambil kesempatan untuk meninjau sekitar bangunan..Rekaan yang teknikal dan menggunakan material berkualiti..Itu standard di Putrajaya..Sempat membeli bunga untuk si dia..aku terus memerhatikan gelagat ahli keluarga yang hadir sehingga jam 12.30am..Para Graduan telah pun keluar..Aku mencari-cari si dia..Cuma yang aku jumpa rakan sekuliahnya..

Puas mencari akhirnya aku bertemu juga dengan si dia..Seronok rasanya bertemu dengan si dia & bonda si dia..Tanpa membuang masa sesi bergambar..Cuaca pun agak baik..Persekitaran agak cerah dan memberikan kami bergambar bersama..Puas bergambar,perut pun lapar..Yela kan waktu makan..Aku mencadangkan kami ke Alamanda sahaja memandangkan aku tidak berapa familiar dengan jalan di Putrajaya..Aku sampai agak lewat disebabkan kurang tanda arah ke Alamanda..

Kami terus mencari lokasi..Aku rasa The Chicken Rice Shop sesuai sangat,menu pun ok and layanan pun ok..Aku pernah makan di Subang Parade masa bertemu proposal dari Cacing..Lama menunggu Cacing aku terus makan dulu..Menu pun memberangsangkan..Ok la not bad..

Selepas makan aku perlu bertolak ke Shah Alam untuk ke INTEKMA bagi mendapatkan surat pengesahan pelajar untuk memohon pengeluaran KWSP..Si Dia sempat memberikan present sempena Birthday ku yang akan datang..Thanks you my dear!!!..Saya tak harap apa2..Cukup la buat awak bahgia..Muahhhh!!!!

Aku terus melangkah keluar dari Alamanda ke Shah Alam..Pening gak kepala aku memikirkan laluan..kadang-kadang je lalu..Ingat-ingat lupa dahh..Alhamdulillah sampai jugak..Aku masuk ke pintu 3 Uitm..Rupa-rupa INTEKMA terletak di Seksyen 7 di dalam Hotel INTEKMA...Aku terus menuju ke sana disebabkan aku pernah pergi untuk menghadiri seminar Environmental anjuran Dr Mariam..

Sesampai di INTEKMA..Aku confius lagi..Lalu bertanya pada Pak Guard kat situ..Pak Guard tu siap tunjuk jalan sampai depan iPSIS..Thanks you Pak Guard..Aku sebenarnya anti kt Pak Guard dulu,asyik kene saman parking je..Huhuhuh..RM200 maaa...tak bayar tak boleh konvo...Huhuhuhu..Akhirnya urusan berjalan lancar..Aku terus ke KWSP Shah Alam di Seksyen xtau lak aku..HEHEHE..tapi jalan aku ingat la..Sampai je,aku ambil nombor..Akak Receiption tu tanya aku..Urusan apa dik??Aku tunjukkan borang aku??..Oo pencen kata akak tu..mybe dah pukul 4 akak tu mamai kot..huhuhu..Aku bgtau nak berurusan pembiayaian pelajaran..

Tak lama dalam 15 minit,no aku disebut..Akak kat kaunter ni ramah gilerr beb..Layan la..Adik nak buat apa ni??..Saya nak sambung study kak..Oyeke?? katanya..Terus dia tengok kursus aku amik..Pelik lah kursus adik ni..I never heard before?..I just said ''I'm the third batch''..Oic!Let me know,actually what is Conservation??She said..I said"It more to environmental and preserve the old building"..HAHAHA..Aku kelentong je.."Can i see ur Degree result"she said..I just said "Sure kak"..My result is cukup-cukup makan je..Do you have French Language as Third Language..I said "Yes,actually we have the chosen language were desired by student".."For PLK we don't have any chosen just Arabic & Chinese"..I said "Mybe about the amount of student"..Terus speaking London..Akak tu amik PLK kt UiTM gak..She was Masscom student..Patut speaking berabuk..HAHAHA..
Settle semua urusan,aku terus bergerak ke Subang antar susu Aqil & Ika..my sister Pza kirim..Terus aku bergerak ke Mutiara Damansara..Lepak & Solat kt IKEA,lepas tu terus beli barang dapur siap-siap..Nak Shoping baju..Tapi baju yang aku nak tiada saiz..HUHUHUHU..Terus aku belah balik..Nextime la g shoping...

Seharian di Putrajaya,Shah Alam,Subang & Mutiara Damansara,aku terus melangkah pulang dengan penuh kepuasan & gumbira dapat bertemu Si Dia...HEHEHEHE





Berg or Bird

Ahad, 22 November 2009
Inilah Bird...Lelaki yang penuh misteri..HAHAHAH

Masa dalam flight China Airline..Bird duduk belakang buat lawak tak abis2.Aku duduk dengan Kamal..


Kami sebenarnya cuak sebab kami group pertama ke Hong Kong,second group bertolak lewat sehari.


Lily sorang ja perempuan yang follow group aku..



Aku,Bird,Kamal & Lily sempat menjelajah seluruh Hong Kong,nasib baik kitorang tahu baca map...



Itu la nama kawan aku..aku confius nak panggil dia apa..aku tak berapa sihat sejak kebelakangan ini..ye la cuaca tak menentu..aku pun jadi tak menentu..Ikut angin..HEHEHE..Nak jadi cerita aku kenal mamat ni masa kt UiTM Sri Iskandar. Memang kerek giler la,maklum la dia senior aku walaupun aku tua sikit..Aku Part 1 dia Part 2..Selang satu sem je..Aku pun layan je la sesi suaikenal dengan batch diorg..Ramai budak-budak perempuan compare dengan batch aku,sebab kebanyakan dari Poly or IKM..Nak jadi cerita,kami pernah boikot sesi suaikenal dengan diorang ni..Panjat Pagar dan lari ikut hujan..Adventure giler..Budak-budak Archi memang suka benda2 adventure..Sampai jumpa kancil la dalam hutan tu..Memang lawak la,kami main lari-lari dengan senior..Paling syok panjat tangki air kat depan hostel malam-malam..sebab malas jumpa senior yang poyo tu..Dulu la,sekarang kalo jumpa balik ok je,bidang archi tak ramai..kalo jumpa kat luar muka yang sama ja..bosan gak..

Si Bird ni memamg kaki lawak lepas dia sama-sama aku masuk study buat degree kat UiTM Shah Alam. Tak sangka pulak jumpa dia lagi,masa interview dulu pun aku jumpa tapi just tegur je la..Last2 dia dapat jugak..Memang budak yang selamba & suka buat lawak yang menceriakan kelas..Sampai pensyarah-pensyarah tak boleh tahan dengan lawak dia..Kalo ada geng dengan Cacing (nama samaran kawan aku) lagi best..nak pecah perut dibuatnya.

Dalam lawak-lawak dia pun,ada citer sedih..Kadang-kadang dia buat lawak sebab tension..Last-last dia mengaku lepas aku balik umrah..Sama-sama ambil paper sangkut,3 kali pulak tu sangkut,siap ambil supplement sekali..Paling syok,muka-muka sangkut suma tak pernah jumpa sebab kaki tuang kelas & entah aku tak pernah nampak la..Aku pun selalu gak tuang kelas..EHEHEHE

Petang tadi, aku jumpa dia dekat IKEA..Dia sudah berumahtangga bersama Nissa,junior aku..Dia pun kawin mengejut je,itu pun clasmate aku bagitau..Aku mendoakan mereka bahagia..Kalo aku gie Terengganu..boleh lah singgah kedai kain dia kat pasar payang..Bisnes tetap jalan walaupun pemergian ayahnya,jadi kontraktor sambilan untuk mempraktikan ilmu yang 6 tahun kami belajar...ermmm..





Saturday Morning in Haus

Jumaat, 20 November 2009
The beautiful flowers around my homme..The bachelor bees fly around the henge..Pagi-pagi sabtu aku rasa amat tenang sekali walaupun my body are not function in good condition..My brain are lost signal..I just remember my family at hometown..I miss him very much..I don have enough energy to clean and clear my house. But i have a tips to share for everybody how to tidy up ur homme.. Enjoy ur day to tidy-up your haus..

video

Abah..I love u so much!!!

This song i dedicate to Abah..The Man who bring me to the world and very kindness and truly man in this world. Everytime i looked at you..I'm so proud with u..Abah..I miss u so much!!..In the bottom of my heart..I'm always remember u...u're best Abah in this world..


video

School Holiday...

Khamis, 19 November 2009

Salam n bonjourrr..Aktiviti kerja aku hari ini sangat padat dengan projek end of year. Bila letih rasa nak joging je..So disebabkan cuaca hari ini sangat baik..Aku melangkah keluar dari office untuk berjoging..Aku memang rajin berjoging..Sebab aku jarang main futsal ke,badminton ke,tennis ke...Memang aku tiada bakat la..Sejak sekolah aku ni dikategorikan orang yang tinggi lampai ramai orang yang impikan tinggi macam aku..HEHEHEHE...Aku aktif dalam seni ja..Masa duduk Asrama Putera Sekolah Menengah Vokasional Muar (sekarang Sekolah Menengah Teknik Muar) aku ini selalu jadi perhatian jugak la..Kalo main volleyball,aku tiada kat court bola tampar,suram la suasana court tu..budak-budak hostel mesti nak tengok aku servis sambil makan biskut mayat & milo kacau tak rata (cukup sebulan botol air kene tukar sebab dah berkarat dengan warna milo,sampai sekarang aku tak tahu jawapannya kenapa??entah milo ke apa,makcik kantin tu buat)..Sape bole amik servis aku memang dia hebat la..Aku ingat lagi sorang je boleh ambil cikgu praktikal dari Sabah..Huhuhu..Dia je boleh ambil servis aku..Terkezut gak aku masa tu...Selalunya siap yang ambik servis aku mesti kene mukanye..HEHEHE


Bila dia servis,aku sorang ja boleh ambil..memang dia attack aku je..birat tangan aku..huhuhu..Memang balik hostel ketua dorm aku akan tolong urutkan.Baik betul dia dengan aku,sebab aku satu sekolah lama dengan dia di Sekolah Menengah Raja Muda,Muar..Tetiba pulak teringat zaman hostel..Aku memang popular gak la sebab aktif dalam seni..Setiap kali persembahan aku je masuk dengan kawan-kawan sekepala dengan aku. Tapi aku ni low profile la..Study pun ok la..Subjek seni paling aku minat..tiap2 minggu lukisan aku tertampal atas dinding..aku rasa puas la..Tapi cikgu aku pun pelik,sebab aku lukis yang tak terjangkau dek akal..Aku pun dapat idea sponton je..Budak-budak kelas aku tak suka sangat la subjek tu..kesian tengok diorang kene denda lari atas court bola tampar yang tiap-tiap petang aku main bola tampar..kalo teringat balik memang gelak la..macam-macam ragam..HAHAHA..


Naik Form 5,aku jadi pengawas..Imej aku terus berubah..nampak mature sikit..kata budak-budak pompuan la..pada aku sama je..lagi untung..kasut sekolah aku hitam,tak perlu basuh..HAHAHA..Karangan aku pun selalu dapat pujian cikgu..Satu jam,aku boleh buat karangan 5 muka surat..Entah la,idea mencurah-curah..Aku boleh tulis sampai aku pun rasa pelik..Cikgu aku pun pelik tengok aku..tapi aku memang minat gak menulis..Penah aku dapat tempat ke 3 pertandingan menulis esei,glamour gak nama diumum masa perhimpunan..masing-masing tengok aku sebab masa aku amik hadiah,aku xcident motor,so seluar aku terkoyak kat lutut la,xsempat nak buat seluar..HAHAHA..nampak berserabut gak aku masa tu,baru lepas xcident jatuh di persimpangan empat laluan empat disebabkan minyak lori tumpah..Aku jatuh sorang-sorang,xda sapa tolong aku..Sakitnya xusah cakap la..koyak lutut dan siku aku..Time aku balik sekolah tu...HUHUHUH



Cuma masa je tak mengizinkan dan sejak study dari poly sampai universiti aku memang tiada masa hendak menulis..Buat assignment,dissertation and thesis..itu je la..dah graduate and keje baru ada masa..itu pun jika ada idea..Aku dah tak macam dulu2..bagi pen & kertas terus boleh menulis sampai 20 muka surat..Akan aku kupas satu persatu..



Masa sekolah Vokey,aku rasa macam silap coz..Aku ambil Binaan Bangunan memang cita-cita nak jadi arkitek katanya..Selepas je mendaftar aku telah ditawarkan pertukaran kursus disebabkan kelulusan PMR aku ok la masa tu untuk kursus Elektrik or Elektronik...Tapi aku memang tak minat sebab otak aku tak mampu nak fikir benda-benda elektrik..macam kena short-circuit je..HAHAHAHA..Masa Form 2,bile time subjek KHB (Kemahiran Hidup Bersepadu) aku aku elergi tengok L.E.D..Dalam ramai-ramai L.E.D aku je tak bernyala..Cikgu aku pun pelik..Awat budak ni susah sangat buat tugasan,sampai patah kaki L.E.D..HUHUHUHU..Aku teror bab masak la..Bila time masak,cikgu siap tunggu nak rasa masakan aku..Sebab abah aku tukang masak..Memang cikgu puji aku masak sedap..HEHEHEHE..Padahal aku bubuh je lebih-lebih sayur group lain..Budak-budak Cina kelas aku tak reti masak sangat so aku ambik la apa yang patut..Diorang pun bagi..HEHEHEHE



Ramai cikgu-cikgu Vokey confius tengak aku,sebab aku rapat dengan budak-budak katering..Diorang ingat aku budak Katering,padahal aku budak BB..Bengkel aku pun sebelah dapur masak diorang..Time diorang masak,memang berbau masakan diorang sampai kat bengkel kayu aku..so balik hostel mesti diorang tau pau untuk aku..time puasa la memang menduga aku..bila buat kerja-kerja bata,memang tak larat la..Aku susun ikat bata memang senget-senget la..Berat badan aku jatuh mendadak..Abah pun risau sebab aku kecik-kecik dulu macam Syafiq cili padi..Masuk Vokey aku kurus macam papan..Ye la,makan tak sedap,entah apa-apa..p2 aku buzy dengan aktiviti kelab and Ajk Asrama..



Lagi satu bila duduk hostel,bila duduk hostel makan ikut time,dulu aku melantak je kat rumah..aku rasa macam tak cukup makan..so bila malam aku rasa lapar gilerr..bila abis prep malam,aku cepat-cepat pergi rumah warden kat blok sebelah rumah,sebab wife dia ada jual mee siput..so that is my additional menu..aku akan bungkus bawak balik dalam lima keping..Kalo aku nak makan aku tunggu budak-budak dorm C4 (nama bilik aku ler tu) tidur..time tu la aku makan dalam kelambu sambil baring..HAHAHAHA...Tak nak bagi diorang kongsi makan..HAHAHAHA...Moralnya;jangan amalkan budaya tersebut,nanti tercekik makan sambil baring..HAHAAHAHAHAHA...

Aku paling suka prep malam,memang time untuk tidur atau sembang-sembang..Tapi satu malam,ketua warden buat rondaan..ramai yang kantoiii..nasib baik la aku tak tidur..sakit ooo kene rotan ketua warden macam duri rotan tak buang,aku penah kena sebab tak bangun sembahyang Subuh..Aku jenis tido jadi kayu terus..HAHAHAHAHA...Ketua Warden kenal aku,sebab aku pernah mintak tukar kursus..sebab tak larat angkat bata (manja la)HAHAHAHA..Tapi dia tak bagi sebab dulu masa offer aku tolak..Yelakan nak jadi arkitek...HEHEHE..Dah jadi dah pun..Warden tu pun dah pencen dah kot..Cikgu Noordin..Paling aku tak boleh lupa bila dia menyanyi kareoke lagu Jamal Abdillah..Kekasih Awal & Akhir pada malam Annual Dinner..Lawak giler siot muka dia..HAHAHAHAHA..Dari Singa Jantan terus jadi Singa laut..HAHAHAHA..xbaik tau..Sori Cikgu Noordin..Kalo cikgu baca blog saya mesti cikgu ingat kot kat saya lagi..HEHEHEHEHE...

Weken je kat hostel,aku paling suka..dapat mandi puas-puas kat kolah luar hostel,pastu kitaorang basuh kasut & baju ramai-ramai..best gilerr..lepas lunch bole lepak kat bilik..Kadang-kadang famili aku datang jenguk..paling best diorang bawak bekal sekali..Sedih gak bila kena tinggal..Mula-mula..lama-lama biasa...Tapi paling tak syok bila ada kes,budak-budak fly malam,isap rokok kantoiii...Dah hisap rokok,pandai-pandai la cover..Kantoi menyusahkan orang kena tengok korang kene libas dengan rotan berstep-step..Huyoooooooooooooo...Sakit bro!!!..

Itu la pengalaman aku masa sekolah Vokey..Memang kami tak sangka kami adalah barch terbaik untuk 1995 result SPMV seluruh Negeri Johor Darul Takzim..Aku pun tak sangka result aku cemerlang..Teringat klasmate semua 4BB & 5BB,budak-budak hostel ASPURA &ASPURI..Cikgu-cikgu ku..Aku sudah lupa nama diorang tapi aku still ingat jasa diorang...Thanks you,May Allah Blessed You..

When i grew up...

Rabu, 18 November 2009
Influence...That the word i would likes to descript..and how biggest influence can be caused in our life..My sister Fizza was sent the emel contain with family video. The video can be descript in more meaningful the word 'Influence'. Everyone have their own idol and mybe you likes to take one of the famous star or politician or country leader as ur idol. Sometimes,we likes to be odd and different from others. It about how to create personality and people play attention what ever u're doing...hehehe

Please save our child from that matter, the moral of storey...Budak-budak mudah dipengaruhi oleh media massa. Tengok tu,kecik-kecik sudah pandai layan Beyonce...Huhuhu...How old that boy?...Maybe around 7months to 1years...He shake his body likes beyonce...Maybe he was Beyonce nephew's..Mana la kita tahu..Tengok auntie dia dance with step shoes and wearing only thong..Aiyooooooooo.. So u think u can dance????


video

When i...

Selasa, 17 November 2009
Salam n bonjour!!..Tue es soul??...Oui!..Tres Bien..Aku terus nk ckp french ni..HAHAHA..Minat giler aku French Language ni walaupun dulu asyik ponteng kelas ja..dapat C+ je...Bulan 12 ni nak study balik so aku tengah mencari momentum di dalam study...
video

Labyrinth

Ahad, 15 November 2009



Three painting are more interpretation in my mind..i don know who the painter and i really likes that painting...

Life is likes labyrinth...Everybody got the hepiness,sadness,sickness & weakness..all about your journey in life. Allhamdulillah i got the offer letter from local university as post-graduate master student at IPSIS,UiTM..I felt likes i'm dreaming..And a dream come true...Dejavu become reality..I'm not beliv until i got sms by UiTM.."RM0.00 We are pleased to inform that application for Postgraduate Studies is successful. You can print the offer letter via http://ipsis.uitm.edu.my"..

I will going to the next level in my studies..Study until to the end..u can do ittttt!!!...For my fiance, thanks for moral support and u're always with me...My registeration is Dec 27..I still shocked!!..HEHEHEHE...I need to spend my financial for 2 years as partime student..My life will changed,most of the time with assignment and presentation.

My concept of studies..Studies is likes made the couture..Think more sense and sensual..u can get the true in your rule..Ermmm..philosophy...make it easier but fully of detail...mybe i'm thinking in different way..Apa-apa pun hidup ini seperti labyrinth..I just found the word as stated on the partition and play the games to get free souvenior..Just for fun! but the word very meaningfull for me..

Please don't seat on the floor!!

Sabtu, 14 November 2009
Alhamdulillah..malam ini masih lagi aku bernafas...baru pulang dari Midvalley menghilangkan rasa boring duduk rumah..Boleh jugak menikmati kehidupan di bandar...Untuk pengetahuan korang..aku tak penah abis round pun Midvalley tu..besar gabak sangat..Lagipun tak semua tempat aku masuk...Al-maklum,pulus tak mengizinkan..Lagipun aku suka spend time kt MPH bookstore..Membaca buku-buku architecture and photography..

Memang sudah lama tak ke sana, last pergi sana aku rasa bulan Febuari lalu berjumpa dengan classmate dari Sabah membawa kueh cincin & ikan terubuk dari Sabah. Nak dijadikan cerita,aku biasa lepak kat satu sudut bacaan dengan bersila di atas lantai sampai 3-5 jam membaca buku di situ..memang leka beb..sbb xde undang2 macam kat library..tapi hari ini aku pergi,costumer are not allowed to seat on the floor!!...

Aiseh..tak bestnya..so aku larat la diri sambil membaca. Membaca bukanlah hobi sebenar aku..tetapi kadang-kadang minda pun perlu diberikan pengisian supaya ia tidak dahagakan ilmu..
video

Panggung DBKL

Ahad, 8 November 2009
Finally,my dream come true..

Morning boy at hotel

Entrance of Panggung Budaya


Small space but biggest spiritual



With our credibility, we done our job at excellent level.



Countdown

The Final countdown for the last scene.


The actor waiting for final scene.


Time to celebrate the final show.


Memories to remember with you all.



Kepuasan terbayang di wajah mereka..Finally we do our best job..














Fitting Room

Put some foundation at handsome surface..HAHAHA

Next step,play with charcoal around my face..


Finally,looked like ghost..HAHAHAHA


At 7.00am, we need to set up at fitting room..likes Pasar Basah..


Jai waiting his turn to touch up,but everybody so busy..He do it by his ownself..






Actor & Actress 2

Mostly likes Shoalin monk,the actor will investigated disease of Siamese King.


One of the singer of Royal Theatre. Her appearance likes Stacy..The Sabahan Gurl.



Extratent Caberet Gurl one of main show for Royal Theatre.


Rangsit Princess who the King of Siamese hundred of wifes.


The pioneer of actor and actress at the waiting area.